maanantai 9. tammikuuta 2012

Musta aukko !

Tällä tekstillä ei ole mitään tekemistä avaruuden kanssa. Ei sitten niin mitään tekemistä. Tällä tekstillä on tekemistä vain hampaaseeni ilmestyneen mustan aukon kanssa. Kyllä. Hampaassani on r e i k ä !

26 vuotta elämästäni ovat hampaani säilynyt reiättöminä. Pesinkö lapsena tunnollisesti hampaat? En aina. Olen sortunut samaan kuin mihin varmasti hyvin moni muukin. "Pesitkö hampaat?" "Joo joo." Ja eikun nukkumaan ;). Aika monta vuotta on tullut hampaita kuitenkin hoidettua hyvin :).

Vielä peruskoulun jälkeenkin kutsu hammastarkastukseen tuli kahden vuoden välein. Uudella paikkakunnalla ei käytäntöä enää ole ollut ja tarkastukset ovat jääneet. Edellisestä kerrasta lienee viitisen vuotta aikaa.

Jokusen viikon olen ihmetellyt kun oikealla alapuolella ei voi purra mitään sitkeää (missä x -karkit ovat hyvä esimerkki ;D ). En ole älynnyt katsoa suuhun, koska minullehan EI tule reikiä. Eilen illalla hampaiden pesun jälkeen kuitenkin kurkkasin. MUSTA AUKKO! MINUN hampaassani! Kriisitilanne! Mies katsomaan! Palokunta! Poliisi! Eikun reikä :(. Kuvittelin jo kuinka hammaslääkäri poraa katuporalla hutiin ja veri lentää. Joo ei - ihan tykkään käydä hammaslääkärissä.

Tunti sitten soitin hammaslääkäriin. Ei muuten mennyt ihan putkeen sekään. Ensin soitin väärään hoitolaan. Minulla oli netistä avattuna hoitoloiden numerot ja tiesin mihin soittaa. Ajatuksissani näppäilin kuitenkin väärän numeron. Minulle kerrottiin, että ajat menevät helmi-maaliskuun vaihteeseen. No kiva! Hoitaja sitten hoksasi, että kuuleppa kun sähän asut siellä toisella puolella. Soriiiii ! Eipä muuta kun soittamaan oman alueen hoitolaan. Sieltä vastasi vastaaja, joka kertoi puhelimen olevan varattu ja pyysi jättämään viestin sekä numeron, jotta voivat ottaa yhteyttä. Sujuvasti kerroin nimeni ja sitten tyssäsi. "Puhelinnumeroni on 0XX . . . öö.. hetki pieni.. ei voi olla totta... unohdin numeroni.. no nyt! 0XX . . . eiku ei... pahoittelut, soitan uudelleen." :D Puhelin kiinni, oman numeron (joka on ollut vuodesta 2008 asti sama) tarkistus ja uutta puhelua menemään. Tällä kertaa hoitaja vastasi ja vältyin vastaajan kanssa keskustelulta.

Puhelun tulos oli se, että tänään klo. 12.20 istun katuporan alla hammaslääkärin tuolissa. Puhelun seuraus oli se, että soitin avopille mistä sinne hammaslääkäriin mennään sisälle. Rakennuksen sentään tiesin, mutta loppu oli täyttä hepreaa. Nyt olen valaistunut ja osaan tutisevin polvin etsiä oikeaa ovea.

Olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti