maanantai 9. tammikuuta 2012

Puoli naamaa puuduksissa

Nonni - nyt se on tehty ja mitä ilmeisimmin selvisin hengissä sillä olen nyt tässä. Hikiset minuutit vietin odottaen penkkiin pääsyä. Aika oli viisi minuuttia myöhässä. Näin ollen siis viisi minuuttia enemmän odotusta.

Hammaslääkäri oli todella mukava nainen :). Ensimmäiseksi latasin faktat tiskiin - jännittää sikana eikä ole ikinä ollut yhtään reikää. Hammaskalusto ei myöskään ole koskaan ollut näin huonossa kunnossa.

HL siinä sitten suuhun katseltuaan sanoi, että reikä on tosi pieni ja sievä. Viisaudenhampaassa tosin oli vielä toinen reikä. Yhtä pieni ja sievä sekin. Ihmettelipä sitäkin kun sanoin, että kalusto on huonossa kunnossa. Totesi hampaiden näyttävän hyvältä ja niissä olevan vahva kiille. Kun vaurio pääsee lävistämään tollaisen kiilteen, voi reikä syvetä siellä vähän kuin huomaamatta. Wau! Mähän olen lukuja vaille hammaslääkäri :D.

"Puudutetaanko?" "Hmm.. öö.. tota.. Kumpi pahempi? Pora vai puudutuspiikki?" Puudutettiin. Piikki oli ikävä, mutta eipä juuri itse paikkaus tuntunut. Viisaudenhammasta paikatessa hieman jotain tunsin, mutta muuten olikin suu niin totaalisen puuduksissa, ettei tuntunut yhtään mitään :).

Vielä tuli aika suuhygienistille, joka hoitaa kariesvauriot parista hampaasta ja tekee hoidontarpeen arviointia. Mullahan on viisaudenhampaatkin paikallaan kun ne hyvin sopivat olemaan.

Nyt sitten infoa. Suun pH -arvo voi muuttua vielä aikuisellakin ihmisellä toisen ihmisen vaikutuksesta. Tämä voi siis aiheuttaa hampaiden reikiintymistä. Tästä oli kerran keskustelua ja osa on ollut sitä mieltä, että ei voi muuttua ja osa sitä mieltä, että voi. Kyllä se nyt vaan voi. Itse olen siitä nyt esimerkki ja löytyypä lähipiiristä toinenkin tapaus. Molemmissa pariskunnissa toisella on ollut erittäin hyvät, reikiintymättömät hampaat ja toisella taas paljon ongelmia hammasluuston kanssa. Jostain käsittämättömästä syystä pariskunnat eivät ole pitäytyneet ranskalaisissa poskisuudelmissa vaan ovat vaihtaneet tyttö- ja poikapöpöjä keskenään. Niinpä siis toisellekin on ilmaantunut hammasongelmia.

Noh... Mitäpä sitä ei parisuhteen eteen tekisi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti