maanantai 30. tammikuuta 2012

Suoraan facebookista - Masennus

"Masennus on vakavasti otettava sairaus, eikä uhria pidä pilkata masennuksen takia. Masennusta sairastavat tarvitsevat tukea eivät pilkkaa. Masennus ei ole laiskuutta eikä heikkouden merkki. Se on merkki siitä että olet yrittänyt olla liian vahva liian pitkään. Laita tämä statukseesi jos tunnet jonkun jolla on tai on ollut masennus. Minä uskallan,uskallatko sinä..."
En lisännyt tätä statukseeni, lisäsin tämän blogiini. Tunnen ihmisiä, jotka ovat olleet masentuneita tai ovat parasta aikaa. Itse en ole kokenut yhtäjaksoista masennusta vaan kärsinyt rajuista mielialan vaihteluista, joiden huonoimmat hetket ovat mustia - hyvin mustia, mutta lyhytkestoisia. Niitä ei ole kuitenkaan ollut aikoihin.
 Masennus nimityksenä on mielestäni hieman suppea ja antaa asiaan perehtymättömälle käsityksen mielisairaasta ihmisestä, joka makaa sängyn pohjalla kykenemättä toimimaan. Sitähän väsymys ja elämänilon menetys pahimmillaan on. Kannattanee kuitenkin tutustua asiaan hieman tarkemmin ennen kuin asemoi etusormensa valmiiksi heristämään ja huulensa kertomaan kuinka saamaton tuo toinen ihminen on. 
Voisin kyllä jatkaa tästä aiheesta loputtomiin, kertoen taas yhden jos toisenkin mielipiteen. Tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei se hyödytä, koska ihmiset ovat jossain ihmeen putkessa laput silmillään eivätkä kykene avartamaan maailmaansa.
Toivotan silti teille hyvää mieltä ja auringon säteitä pakkasen keskelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti