perjantai 20. huhtikuuta 2012

Anna keittiössä

En tosiaankaan ole mikään Kokki Kolmonen enkä sen enempää nelonenkaan ;). Perusruuat taittuu. Olen tosin niistäkin sitä mieltä, että monesti makua saisi olla enemmän. Isäntä korjaa tilanteen aina suolalla ;). En mä keittiötä kammoa, mutta en siellä asukaan. Tekemäni ruuat ovat yleisesti ottaen hyvin yksinkertaisia. En myöskään ole suuri kulinaristi ruuan suhteen vaan uudet maut ja "kummalliset" ruuat ovat kirjamellisesti kummallisia :D. En ole nirso vaan kyse on siitä, etten ole tottunut. Sushia en ole elämässäni maistanut ikinä, mutta tiedän, että syömättä jäisi. Enhän osaa syödä "raakaa" kalaakaan kuten kylmäsavulohi ja graavilohi.

Olen elämäni aikana kerran tehnyt kaalilaatikkoa (tai oikeastaan pataa, koska siihen ei tullut munamaitoa) ja se oli melko huti. Meni se alas, mutta ei se kaalilaatikolle maistunut. Tänään otin härkää sarvista ja työkaverin ohjeella päätin kokeilla uudestaan. En tiedä vielä mikä on lopputulos, koska sapuska on vasta uunissa. Haluaisin osata tehdä hyvän kaalilaatikon, koska mies tykkää siitä kovasti. Vielä muutamia vuosia sitten itse en pitänyt kaalilaatikosta pätkääkään, mutta nyt olen oppinut sitä syömään :).

Mistä ajatus tähän kirjoitukseen lähti? Inspiraationa toimi äskeinen toimintani keittiössä. Myönnettäköön, että kokkaukseni oli kuin huonosta komediasta. Ensin totesin, ettei minulla ole riittävän suurta kattilaa, johon saisin koko kaalimäärän kerralla mahtumaan siispä kaalit piti jakaa kahteen pienempään kattilaan. Seuraavaksi oli myönnyttävä sen tosiasian edessä, ettei ruoka myöskään mahdu yhteen vuokaan, johon olin sitä jo alkanut sekoittaa. Siispä ruoka piti sekoittaa toisessa astiassa ja jakaa sitten kahteen vuokaan. Aloin jo kaataa sitä lasikulhoon sekoitusta varten, mutta tajusin, ettei sekään ole riittävän iso sekoittamista varten :D. Siispä vielä uusi kippo kehiin ja sain ruuan sekoitettua.

Tämän kaiken seurauksena tosin keittiö näytti tältä:Lopputulos ennen uuniin menoa näytti tältä


Ja erinäisten siivousta muistuttavien liikkeiden jälkeen keittiökin oli taas elämänsä kunnossa :D


Uskon, että saan mielipiteen ruuan onnistumisesta kunhan ruokailemaan ruvetaan ;). Tunnin verran saa ruoka vielä hautua uunissa. Oikeasti kyllä vähän jännittää! Jos ei tällä kertaa onnistu niin sitten aion kokeilla vielä kolmannen kerran, koska eihän nyt yhden kaalilaatikon teko voi ylihankalaa olla. En suostu sitä uskomaan :D.

Tällainen arkinen kirjoitus tällä kertaa - ensi kerralla ehkä jotain muuta :). Mukavaa perjantaita!

3 kommenttia:

  1. Tuu meille, mä teen sulle sushia kylmäsavulohesta <3 :D

    VastaaPoista
  2. Eiku siis lämminsavulohi ! Prkl !

    VastaaPoista
  3. Joo siis tommonen lämmin kuulostaa viel ihan hyvältä :D. Kylmäsavulohi ei oikein lämmittäny!

    VastaaPoista