torstai 23. elokuuta 2012

Arjen keskellä

Toisen huomioiminen parisuhteessa ei vaadi paljon jos siihen on itsellä tahtoa; katse, kosketus, ruuasta kiittäminen, hymy... Tapoja on vaikka miten monta. Arjessa huomioiminen on kiitollisuuden osoitus siitä, että toinen ihminen on osallisena elämässä.

On erilaisia naisia ja miehiä, erilaisia parisuhteita. On niitä, jotka tekevät kaiken yhdessä, kulkevat käsi kädessä, istuvat kylkikyljessä ja "hengittävät samaa ilmaa". Sitten on niitä, jotka elävät kuin kaverit; saman katon alla kahta erilaista elämää. Sitten on meitä, jotka elämme vahvasti omaa elämäämme, mutta samalla yhteistä arkea.

Minä arvostan sujuvaa arkea. En ole koskaan kaivannut kuuta taivaalta. Exältä jos kysyttäisiin hän tosin olisi eri mieltä sillä koki varmasti, ettei minulle mikään riittänyt. Se ei johtunut hänestä - se johtui minusta. Löydettyäni tasapainon elämääni olen ollut paljon tyytyväisempi. En odota lahjoja, viikottaisia ulkona ruokailuja, jatkuvia kehuja tms. Itseasiassa emme ole käyneet koskaan ulkona syömässä mikäli meidän omaa terassia ei lasketa ;). Elokuviinkin olemme menossa pian ensimmäistä kertaa yhdessä. Mitä sitten olemme tehneet? Eläneet arkea, olleet mahdollistajina yhteiselle sekä omalle elämälle, auttaneet toisiamme.

Jokaisessa parisuhteessa tulee vaikeita aikoja, mutta alan olla etenkin parisuhteen osalta sitä mieltä, että se mikä ei tapa se vahvistaa. Toiseen voi rakastua uudelleen ja ruveta kokemaan todellista kumppanuutta suhteen syventyessä. 

Tulin äsken kampaajalta kotiin (edellisestä käynnistä olikin vierähtänyt vuosi). Mies puolestaan tuli palatessani vastaan n. 200 metriä kotoa sillä oli lähdössä kaupunkiin asioille, nostettiin tassut pystyyn ohi ajaessa. Ajoin auton katokseen ja jo ennen kuin ehdin autosta pihalle ajoi mies oman autonsa katokseen - tuli katsomaan uutta tukkaa ja piti näkemästään. Kyllä tuli hyvä mieli :).

Arjen keskellä toisen huomioiminen ei vaadi paljon, mutta se merkitsee paljon....

Rakkaudesta puolisoon <3

1 kommentti: