perjantai 3. elokuuta 2012

Nukkuuko heinäsirkat?

Nippelitiedon nappulatrivia. Aikanaan tuli telkkarista lasten Hetkinen-tietokilpailu. Siinä oli osuus nimeltä nippelitiedon nappulatrivia. Aina satunnaisesti nuo hauskat sanat palaavat mieleeni :).

Pari päivää olen miettinyt, mihin loman alkupäivien taito nauttia hetkestä on kadonnut? Olen vain tohottanut menemään pysähtymättä. Eilen tosin öljysin puutarhakalusteet ja taisi olla saavutus kuinka pitkään olin hiljaa. Terassia takapihalla maalannut mieskin huikkasi: "Nukahdiksä?". Olin täysin uppoutunut ajatuksiini.. tai ehkä ennemminkin ajattelemattomuuteen. Seurasin vain pensselin liikkeitä ja öljyn levittymistä. Uskomatonta miten pieni asia tarvittiin tyhjentämään pää siellä vellovista asioista. Olin kerrankin hiljaa!

Kun hiljentyy, voi alkaa ihmetellä kummallisia asioita. Meidän pihalla on paljon heinäsirkkoja. Niiden siritystä kuuluu pitkin päivää monesta suunnasta. Yksi päivä seurasin kun kolme heinäsirkkaa kohtasi toisensa kukkapenkin laidalla... Kun nurmikolla kävelee ja katsoo alaspäin voi huomata miten sirkat sinkoilevat pois askelten edestä. Hetki sitten kävelin nurmikolla; sirkkoja ei enää kuulunut eikä näkynyt. Yksikään sirkka ei hypännyt edestä pois. Mihin sirkat menevät yöksi? Nukkuvatko ne ja jäävät askelten alle? Menevätkö ne kaikki kukkapenkkiini nukkumaan? Lentävätkö ne metsään? Hämmentävää.. Sellainen määrä sirkkoja on yhtäkkiä kadonnut kuin tuhka tuuleen.


Aiheesta toiseen...

Loman liikuntasuunnitelmien päälle uhkaa kerääntyä mustia pilviä kun vasenta jalkaa vaivaa penikkatauti. Jalka ärtyi alkuviikosta kun kävin muutaman kilometrin hölkällä. Taukoa edellisiin kertoihin (jolloin jalat eivät oireilleet mitenkään) oli ehkä n. kuukauden verran. Kipu tuntuu pahimpana kävelylenkillä sillä eilen jalka kesti ihan hyvin hölkätä muutaman kilometrin, kun tänään kävelylenkillä se kyllä muistutti olemassaolostaan joka askelella :/. Tarkoittaako tämä sitä, että pitää vain hölkätä? Lepoahan se vaatisi, muttakunenmämalttais! Alkuviikosta sitten tulee jalalle pakollinen lepo kun lähden pariksi päiväks tapaamaan ystäviä ja sukulaisia.

Voi miten odotankaan niitä hetkiä kun tapaan oikeasti useamman vuoden tauon jälkeen ystäviä, joiden kanssa saan vaihtaa kuulumiset! Eiköhän sen voimalla jalka parane :).

1 kommentti:

  1. Sun tarttee alkaa pyöräillä, ni ei penikat vaivaa! nimim. ei hölkälle nivelten takia..

    VastaaPoista