sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Syksy

Vettä sataa, tuulee ja ilma on harmaa. Murphyn laki on, että vapaapäivinä sataa - työpäivinä on ihana auringonpaiste. Tuntuu kuitenkin, että kuulaat syysaamut ovat kiven alla. Aurinkoisista syysaamuista saisi kummasti energiaa!

Tällä hetkellä olo on vähintäänkin väsynyt. Ei siis vain siksi, että viime yön unet jäivät lyhyiksi vaan ihan muutenkin. Huomaan saman väsymyksen joka syksy. Viime syksy oli ehkä helpoin tähän mennessä? Jos en ihan väärin muista. Joskus aikanaan olen ottanut syksyt hyvinkin raskaasti, mutta se aika alkaa olla selätetty ja selviän pienellä väsymyksellä. Mitään massiivista masennusta en ennenkään ole kokenut syksyisin vaan rajuja mielialanvaihteluita. Kun kuitenkin elämäni on tasapainossa ja parisuhteessani olen onnellinen, on mielialanikin tasoittunut merkittävästi.

Syksy kuitenkin on aikaa, jolloin on hyvä tehdä itselle mieluisia asioita, jotka antavat hyvää oloa. Pari viikkoa sitten kaivoin sukkapuikot esille :). Olisiko viime talvi kun innostuin sukkien tekemisestä. Vuosikausien ajan "varamummoni" teki minulle sukat ja lapaset. Martta kuitenkin kuoli muutama vuosi sitten ja pehmeiden pakettien tulo lakkasi. Oli otettava härkää sarvista ja opeteltava sukkien teko. En tosin taida olla itse sen paremmin sukitettu kuin aiemminkaan, koska kummasti tuntuu muillakin olevan sukkien tarvetta ;).

Kuun alkupuolella pidettiin kummin(/tädin) kanssa leffapäivä. Käytiin siis elokuvissa ja sen jälkeen syömässä Santa Fe -ravintolassa suussa sulavan herkullista ruokaa! Mä käyn TODELLA harvoin ulkona syömässä, joten jokainen kerta on nautinto. Olen asunut täällä nyt n. 3,5 vuotta ja käynyt sinä aikana ulkona syömässä ehkä viisi kertaa jos ei muutamia pikaisia pikaruokapistäytymisiä oteta huomioon.

Äiti kävi eilen. Juotiin kaffet....

Ystävät, lukeminen, sohva, telkkari, hevostelu (sitä nyt teen toki vuoden ympäri), ulkoilu, koirat... Syksy tuo televisioonkin kaksi ihanaa sarjaa; Tanssii Tähtien Kanssa sekä Maajussille morsian <3. Tänään illaksi käännetään auton keula muutaman kilometrin päähän "avoppilaa" kohti ja viritellään tanssikatsomo kuntoon!

Ensi viikonloppuna lähden ystävän kanssa risteilylle. Olen ollut risteilyllä viimeksi 2007 kesällä eli siitäkin on tovi vierähtänyt.

Olen myös sitä mieltä, että nyt olisi oiva aika tehdä elämäntaparemontti! Vääränlainen ruokavalio ei ainakaan tee energiseksi. Eineksiä meillä syödään vähän, mutta kuinka helppoa onkaan väsätä ruoka makaronista/pastasta/perunasta... Pidän kyllä kasviksista, mutta mies ei ole kovin kova niiden perään. Liikunnan lisääminen on myös olennainen osa remontointia! Tarvitsen energiaa ja hyvää oloa selättääkseni pimeän ja märän syksyn. Vaaditaan hieman niskaotetta ja oikeanlaista asennetta.

Olisiko edellä riittävä määrä aktiviteetteja syksystä selviytymiseen?! Täytyypä kuitenkin myös muistaa pysähtyä arjen äärelle ja nauttia hetkestä :).

2 kommenttia:

  1. Aivan kuin olisin lukenut omia ajatuksiani =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tää olis naamakirja niin painaisin tykkää :).

      Poista