tiistai 14. toukokuuta 2013

Hyvä ihminen

Mieleeni jäi Voice of Finlandissa kilpailleen Inga Söderin haastattelu, jossa hän kertoi, että hänelle on tärkeätä olla hyvä ihminen.

Ymmärrän tarpeen ja olen miettinyt monesti mitä tarkoittaa hyvä ihminen. Olen miettinyt myös olenko minä hyvä ihminen.

Hyvyys on ehkä ennenkaikkea olotila ja uskon vakaasti, että siihen liittyy mielenrauha. Hyvän ihmisen määritelmä on jotain, johon voi itse olla tyytyväinen. Se on jotain mistä puuttuu sisäiset ristiriidat ja levottomuus. Kukaan muu ei mielestäni voi määritellä, onko joku toinen hyvä ihminen.

Hyvä ihminen osaa pitää myös omia puoliaan, koska vain itsestään huolehtimalla jaksaa tehdä hyvää muille. Hyvän tekeminen on itsestään antamista. Se ei ole ulkokultaisia tekoja, joilla haalitaan pisteitä itselle vaan se on aitoa välittämistä. En usko, että hyvyys myöskään kohdistuu vain toisiin ihmisiin vaan se on kokonaisvaltaista.

Minä haluaisin olla hyvä ihminen.

Niin se vain on.

Onko vastakohta hyvälle ihmiselle sitten paha ihminen? En osaa ajatella niinkään. Kun sanon, että haluaisin olla hyvä ihminen, se ei mielestäni tarkoita sitä, että olisin pahakaan. Minulle se tarkoittaa sitä, että tunnemaailmassani on vielä liikaa ristiriitoja enkä näin ollen ole löytänyt riittävää mielenrauhaa. Sellaista, jota itse kaipaan.

Oman mausteensa jokaisen olemukseen toki tekee persoona. Ei minusta tule muiden kaltaista edes sitten kun ristiriidat ratkeavat. Eikä se ole edes tarkoitus. Haluan löytää rauhan omana itsenäni ja näin ollen säilyä samalla tavalla eloisana kuin tähänkin asti. Ei siis todella ole kyse ulkoisesta rauhallisesta ulkokuoresta vaan sisäisen maailman sopusoinnusta.

Entä jos on sanonut paljon pahoja asioita ja tuottanut paljon pahaa mieltä? Millä niistä pääsee yli? Hep - olen kyllä pyytänyt anteeksi.


"Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, 
 rohkeutta muuttaa ne jotka voin ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan.»

Tästä on kyse. Kukaan ei voi elää täydellistä elämää. Kukaan ei voi olla täydellinen. Jokainen tekee virheitä.
Itselleen anteeksi antaminen on ehkä kaikista vaikeinta. Toiselle voin antaa anteeksi (joskaan en aina kaikkea unohtaa), mutta itse kannan vastuun omista sanoistani ja tekosistani. Niin monissa asioissa sitä jo katsoo eteenpäin eikä ole kiinni menneessä, mutta on asioita, jotka ovat tiukasti tunnemuistissa. Ne ovat tapahtuneet aikana, jolloin sisäiset ristiriidat ovat olleet paljon suurempia kuin tänä päivänä ja asioiden käsittelykyky on ollu huomattavasti rajallisempi. Uskon, että tämä on kytköksissä siihen rauhaan, jota etsin. 

Huomaan, että olen jatkuvasti matkalla ja jälleen kerran prosessoin sitäkin, mitä mahdan elämältäni haluta. Mikään ei ole varsinaisesti huonosti, mutta joku aiheuttaa rauhattomuutta. Moni asia on hyvin ja niistä olen onnellinen.

Tänä aamuna luin Arjen helmihetkiä kyyneleet silmissä. Bloggaajan hymy tuo hymyn muidenkin kasvoille ja rakkaus läheisiä sekä elämää kohtaan on kiistattomasti hyvyyttä :).

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, minulla on vapaapäivä ja kesä on tulossa. Tänään ei ole huolta tulevasta eikä murhetta menneestä. Nyt on aika sulkea kone ja tarttua imurin varteen - on nähkääs ensin käsiteltävä ikävät asiat, jotta mieli on avoinna mukaville ;). Siispä loppupäivä sujuu harrastusten parissa!

3 kommenttia:

 1. Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi. Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta sivun alareunasta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

  VastaaPoista