maanantai 1. heinäkuuta 2013

Matka muutokseen

Sisäinen levottomuus. Muutostarve. Jotain, jota en osaa määritellä. Jotain, josta en saa kiinni. Jotain, jolle en osaa tehdä mitään.

Odotan lomaa. En siksi, että kokisin nyt oloni väsyneeksi. Odotan lomaa siksi, että haluaisin tehdä jotain toisin. En vain vielä oikein itsekään tiedä mitä.

Ehkä eniten toivon, että osaisin heittäytyä hetkeen ja oikeasti unohtaa arjen kiireet. Olen jälleen kerran tämän saman asian äärellä. Kyse on ehkä ennen kaikkea henkisestä olotilasta. Kyse on siitä, että antaa itsellensä luvan olla ilman tiukkoja aikatauluja.

Minulla on vielä viisi viikkoa aikaa miettiä mistä kaikesta haluan loman ajaksi luopua? Mitä haluan tehdä toisin? Mitä haluan tilalle? Mitkä ovat ne edellytykset, joilla pääsen irti arjesta? Ehkä vastaus onkin juuri tässä. Ehkä puuttuva asia on se, että hiljentyisin kuuntelemaan itseäni.

Olen viime aikoina kokenut hetkiä, jolloin hiljennyn aivan eri tavalla kuin aiemmin tarkkailemaan erilaisia tilanteita ja niiden myötä olen saanut uusia oivalluksia. Rauha voi piillä juuri siinä hetkessä etsimättä sitä sen koommin.

Avaimet muutostarpeen tyydyttämiseen voi löytää ainoastaan omasta itsestänsä eikä mistään muualta. Loppujenlopuksi ihminen on oman elämänsä kanssa aika yksin. Tavallaan se on jopa hyvin mielenkiintoista, koska onhan kyseessä silloin aivan ainutlaatuinen matka.

Näillä pohdinnoilla siis uuteen viikkoon!


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista pohdintaa muutoksesta. Joku on sanonut, että elämässä ainoa pysyvä on jatkuva muutos.

  Uskon, että löydät ratkaisut omasta itsestäsi, sisältäsi. Ne tulevat sieltä, kun aika on kypsä. Ja sitten se muutos voikin olla vauhdikas ja syvälleluotaava. Tai sitten ei.

  Omassa elämässä muutosta tuntuu riittävän, vaikka en siitä niin välittäisi. Jospa se tästä asettuisi uomiinsa hetkeksi...=)

  Leppoisia kesäpäiviä sinulle Anna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on viisas, joka noin on sanonut. Muutumme aivan varmasti läpi elämän.

   Kiitos sanoistasi :).

   Rauhaa päiviisi ja ihaniin luontoretkiisi!

   Poista
 2. MAtka omaan itseensä tekee hyvää. Kun jaksaa seisahtaa löytää enemmän!
  Pieni on suurta ja vähässä on kaikki. Heikkoina olemme vahvimmillamme.
  Avartavia pohdiskeluhetkiä lomaasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kun olet löytänyt tiesi blogiini, toivottavasti jäätkin :).

   Ihania sanoja, viisaita ajatuksia. "Saat sen mistä luovut." sanoo Tommy Hellsten <3

   Poista