tiistai 9. heinäkuuta 2013

Välillä kaikkea kivaa

Päivät täynnä puuhaa. Kaikkea kivaa. Kaikkea mitä on kiva tehdäkin. Hyvä mieli siivouksesta kun vapaapäivänä ei tarvitse nousta kaaoksen keskelle. Omia harrastuksia. Perusarkea. Mustikoita, mansikoita ja kesää.

Muutama päivä vapaata ja taas tuntuu kuin olisin ollut pidempäänkin pois töistä. Alan ymmärtää kuinka minun kannattaa vapaapäiväni viettää. Alan ymmärtää missä suhteessa tekemistä ja lepoa tarvitsen. Alan ymmärtää kuinka saan ajatukseni arjesta irti.

Tuntuu, että kesä on kestänyt ikuisuuden. Ihan yhtä lailla tuntuu, että sitä on vielä valtavan paljon jäljellä. Heinäkuu on vasta alkanut.

Odotan lomaa. Laskin äsken, että siihen on kolme täyttä viikkoa + tämä viikko. Vuorotyöläiselle se ei tarkoita tiettyä työpäivien määrää. Kuitenkin samalla mietin miten ihmeessä osaan olla neljä viikkoa lomalla? Taidan vain tehdä kaikkea kivaa ja toivoa, että loman kulku muotoutuu sellaiseksi kuin sen tuleekin olla.

Aurinko paistaa, mutta sopivan pilviseltä taivaalta. Muutama suunniteltu juttu tälle päivälle on tehtävänä, mutta kaikki ihan vaan kivoja juttuja. Kohta ajattelin käydä hieman poimimassa mustikoita. Vähän vaan, sen aikaa kun huvittaa.

Oman kodin läheltä löytyy mustikat, vatut ja suppilovahverot. Viime vuonna poimin ensimmäistä kertaa suppilovahveroita, tein piirakkaa ja muhennosta - pakastin paljon. Arvatkaa mitä? Niin vaan jäivät pakastettuina pakkaseen, koko talvena en saanut aikaiseksi tehdä niistä mitään. Mutta se niiden kerääminen oli kivaa! Ehkä täytynee tämän vuoden sato lahjoittaa jollekulle, joka niitä talvella jaksaa käyttää.

Nyt tuntuu siltä, että teen vaan kaikkea kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti