lauantai 24. elokuuta 2013

Mutka jos toinenkin

Hymy naamallani (ja aluksi sydän muutaman ylimääräisen iskun hakaten) istuin keskiviikkona veljen kyydissä kun lähdettiin moottoripyörällä parin tunnin ajelulle. Edellisestä kerrasta olikin tainnut kulua ainakin 15 vuotta! Miten pienestä voi olla ihminen iloinen! Tuosta parin tunnin reissusta tuli yksi loman ehdottomista kohokohdista.

Loma. Sitä on viikko jäljellä. Mietin tänään aamulla, että olen ajanut autolla reilusti yli 1000, pyörittänyt arkea ja asioita arjen vierestä, juossut koiran kanssa eläinlääkärissä jne. Oikeastaan lähes kaikki mitä suunnittelin tekeväni, on tekemättä. En puhu nyt loman to do -listasta vaan hiljentymisestä ja toisenlaisesta elämisestä.

Kuitenkin tämä loma on ollut juuri minun näköiseni; pää kolmantena jalkana paikasta toiseen.

Nyt kun lomaa on viikko jäljellä, on oikeasti aika pysähtyä, jotta ei tarvitse "lähteä töihin lepäämään". Lepoa ja hyvää mieltä - ensi viikon teema!

Tämä loma on taas opettanut sen, ettei elämä mene suunnitelmien mukaan eikä sitä voi muotoilla haluamaansa muottiin. Muutokset tulevat hyvinkin nopeasti ja jokainen päivä on erilainen. Oli miten oli, loma on silti loma. Se on aikaa oman henkilökohtaisen elämän parissa, poissa töistä. Omalla kohdallani se tarkoittaa myös sitä, että saan heittää aivot narikkaan kasvatuksesta. Kun omia lapsia ei ole, ei tarvitse kotonakaan kasvatuksen kanssa kamppailla.

Loman aikana on oikeasti kesä kääntynyt syksyksi. Parin aamun lämpötilat ovat olleet jo lähempänä viittä kuin kymmentä astetta, mutta päivisin aurinko jaksaa vielä lämmittää. Omasta mielestäni nyt on kuitenkin säät parhaimmillaan! Upeat kuulaat syysaamut ja lämpimät päivät. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja ilma on raikas. En voisi enempää toivoa.

9 päivää ja sitten töihin. Tämän päivän olen käynnistänyt jo hevoset ruokkimalla ja nyt taidan suunnata takaisin tallille, satuloida hevosen ja lähteä maastoratsastukselle. Vaikka suunnittelen lepoa ja hyvää mieltä, on totuuden nimessä sanottava, ettei minulla ole pienintäkään käsitystä siitä millainen viikko on edessä. Kristallipalloni on ollut epävireessä jo jonkin aikaa ;).

Tämän punaisen langan kadottaneen kirjoituksen myötä toivotan teille aurinkoista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti