torstai 27. helmikuuta 2014

Kesää kohti

Kyllä on ollut merkillinen talvi! Eilen oli HELMIKUUN 26. päivä ja vedin ensimmäistä kertaa lenkkarit jalkaan enkä edes liukastunut. Näin maalla ihan joka tielle ei vielä lenkkareilla pääse, mutta riittävän pitkän matkan kuitenkin. Vuoden paras lenkki on kevään ensimmäinen lenkkarilenkki :D

Toki tämä kevät tuo mukanaan myös käsittämättömän määrän kuraa, joka kantautuu koirien mukana sisälle. Paljaissa varpaissa fiilis on lähinnä samanlainen sisällä kuin ulkonakin. Tosin sisällä onneksi on vielä hieman lämpimämpää.

Talvesta pitävänä ihmisenä on olo jopa hieman haikeakin. Kauniit aurinkoiset talvipäivät olivat tänä talvena aivan minimissä ja aika jäällä liikkumiseen jäi varsin lyhyeksi. Lysti loppui lähes saman tien kuin alkoikin. Väkisinkin tulee mieleen myös edellisten talvien pitkät pakkasjaksot kun aamulla varhain kömmin tallille toppahaalariin pukeutuneena ja hytisten kiikutin hevosia pihalle. Tänä talvena en noita kelejä ehtinyt kokea, sillä hevoseni lähti uuteen kotiin juuri pakkasjakson alkaessa. 

Vieläköhän takatalvi yllättää vai joko oikeasti mennään kesää kohti? Maaliskuussa -20 pakkasta ja metri lunta? Vaikuttaa aika pieneltä mahdollisuudelta, mutta siihen nähden miten merkillinen koko talvi on ollut en ihmettelisi kunnon takatalveakaan.

Talviloma on vielä edessä ja pari viikkoa pitäisi jaksaa rypistää töitä. Turnausväsymys painaa vaikka toisinaan päivätyön tekijöitä pidempiä vapaita saankin viettää. Silti edessä siintävä loma houkuttelee jo varsin voimallisesti. Loman suunnitelmat ja suunnittelemattomuus on jo lyöty lukkoon ja aikaa laiskottelullekin pitäisi jäädä :)

Lisääntynyt valoisuus kutsuu ulos ja tuntuu kuin vapaapäiviinkin olisi löytynyt lisää nautintoa kun valoisasta ajasta saa nauttia pidempään. Luulenpa, että lähdenkin jo hetkeksi ulos puuhastelemaan ennen kuin suuntaan kaupunkiin kahvittelemaan! Tälle päivälle on tiedossa vain yksi ei niin miellyttävä, mutta varsin pakollinen ohjelmanumero: ruokakauppa. Nostan hattua heille, jotka pitävät kaupassa käymisestä - minä en kuulu heihin!

Ilman minkäänlaista kirjoituksen punaista lankaa suunta kohti kesää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti