lauantai 27. kesäkuuta 2015

Luottamus

Tänään aamulla pötköttelin lattialla selälläni. Neiti treenasi askelia tukea vasten ja vähän matkan päässä käsistäni vain laski irti tuesta tietäen, ettei pysy pystyssä. Kovasti vain nauratti kun äiti koppasi kiinni. Siitä sitten pötkähti minun mahani päälle mahalleen ja jatkoi siitä matkaansa kiepahtaen kyljen kautta kainalooni.

Siinä samassa mietin luottamusta. Sitä kuinka lapsi täysin kyseenalaistamatta kykenee luottamaan vanhempiinsa. Kunpa tuon luottamuksen saisi säilytettyä. Se muuttaa toki muotoaan ja vanhempien kyvystä ottaa kiinni putoava lapsi, tulee enemmän käsite kuin konkreettinen asia.

Valitettavan monet lapset menettävät luottamuksen vanhempiinsa.

Olen ollut aktiivisesti ystäväni mukana myyntihevosia katsomassa. Tekisi mieleni sanoa, että on käsittämätöntä kuinka epäluotettavia ihmiset ovat, mutta valitettavasti en ole yllättynyt. Siitä olen yllättynyt kuinka tutkimusten, hoidon ja kuntoutuksen tarpeessa olevia hevosia yritetään myydä kovalla rahalla väittäen niiden olevan terveitä. Hevosen huonoa liikkumista selitetään pois mitä kummallisimmin tavoin. Hevoskaupassa vallitsee täysin villi länsi ja huijausyritykset ovat suoranainen riesa.

Eläin luottaa ihmiseen. Miksi ihminen ei ole luottamuksen arvoinen? Sen lisäksi siis, että yrittää pettää myös toisen ihmisen.

Sitten tulee vielä ne erilaiset ihmisten väliset suhteet. On ystävyyksiä, joissa luottamus perustuu vuosien tuntemiseen ja tietoon siitä, että toiseen voi luottaa. Joskus elämässä kohtaa heitä, joiden kanssa vallitsee alusta lähtien yhteinen ymmärrys ja luottamus. Luottamus ei tarkoita sitä, että koko elämänsä iskee pöytään heti ja avaa syvimmät haavansa. Se tarkoittaa erilaisuuden kunnioittamista, hiljaista luottamusta yhteiseen tavoitteeseen, arvomaailmaan ja ajatuksiin. Se on syvempi yhteys, joka muodostuu ihmisten välille. Sielunsisaruus. Se on jotain mitä on vaikea sanoin kuvailla. Jotain, minkä ottaa kiitollisena vastaan ja haluaa vaalia sydämessä.

Kuulostaako imelältä ;) ? On ollut hienoja hetkiä ja fiilis on korkealla! Odotan innolla sitä mitä tää elämä eteen tuo.

 


 

Näiden kuvaterveisten ja hyvien fiilisten myötä mukavaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti