keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Arvosta elämää

Kiitos teille, jotka olette jaksaneet roikkua mukana vuoden 2016 vaikka päivitystahti on ollut jokseenkin verkkainen. En voi luvata, että pystyisin parempaan tänä vuonna, mutta voin luvata jatkavani kirjoittamista. 

Aina joskus elämässä kuulee tapahtuneista tragedioista. Uutisviestimet työntävät päivittäin tuuttiin tapahtumia meiltä ja maailmalta. Iltalehteä tulee netistä selailtua ja harvemmin etusivu täyttyy positiivisista asioista. Kyllä kaiku on enemmän negatiivinen. Säännöllisen epäsäännöllisesti korviin kantautuu myös ikäviä uutisia tuttujen, tutun tuttujen ja tutun tutun tuttujen elämistä. Osa on vain juttuja, mutta osan luotettavuusarvo on hyvinkin suuri. Toiset uutiset pysäyttävät enemmän kuin toiset.

Haluan muistuttaa siitä kuinka tärkeää on arvostaa elämää. Jos oma elämä ei ole hyvää, kannattaa miettiä millä sitä saisi paremmaksi. Niin kauan kuin elämää on jäljellä, sitä voi parantaa. Elämä on tässä ja nyt. Unelmat kantavat eteenpäin, mutta mielestäni elämää ei voi elää vain unelmoimalla. Olen itse melkoinen "sitkun" tyyppi, mutta hetki kerrallaan olen oppinut arvostamaan tätä hetkeä. En osaa sitä vielä täysin, mutta askel askeleelta kuitenkin paremmin.

Olen miettinyt sitä, kuinka toiset meistä kulkevat tällä pallolla onnellisina ja toiset kulkevat samoja teitä kantaen mukanaan suuria suruja. Olen miettinyt sitä miten minun lapseni nukkuvat sängyssä vanhempien suomassa turvassa, kun taas toiset ovat sodan jaloissa vailla turvallista aikuista. Olen miettinyt sitä miten jotkut vanhemmat joutuvat konkreettisesti kokemaan sen, että "lapset ovat vain lainaa" ja toiset saavat pitää omansa kunnes itse kuolevat. Puolisoita menehtyy. Pienten lasten vanhempia menehtyy. Ystäviä menehtyy. Tämä maailma ei totta vie ole reilu paikka. Miksi näin negatiivisissa tunnelmissa? Siksi, että muistaisin olla kiitollinen.
Ja isännän tuomat tulppaanit ;)

Kunpa vuosi 2017 toisi tullessaan jokaiselle jotain hyvää. Jotain mille on tarve. Jotain mitä toivoo. Jotain mikä tekee nykyisyydestä nauttimisen arvoista.

1 kommentti: