keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Influenssa iski

Liekö siihen syynä pitkikset? Yhden kerran kun vedin jalkaani perjantaina ne riivatut kapistukset niin jo oli lauantai-iltana kuumetta 38,5. Sohvalla mukavasti maatessani telkkari on syytänyt mainosta toisensa perään: "Yksi actimel päivässä parantaa vastustuskykyäsi." "Nauti päivistäsi terveenä." "Vitamiinit ovat tärkeitä vastustuskyvyllesi." No hei jipii! Ensimmäistä kertaa olen syönyt säännöllisesti vitamiineja (C- ja D-vitamiinia) läpi talven ja mitä tuli palkaksi? Influenssa, enkä muuten muista onko mulla kyseistä tautia ollut aiemmin - ei ainakaan vuosiin! Ja tarvinnee varmaan lopettaa vitamiinien syöminen, ettei tätä vaan tule enää uudelleen - on nimittäin sen verran tiukka tauti.

Neljän maatun vuorokauden jälkeen voin todeta, että:
  • Sohvassa ei ole eroja, makaa siinä kummalla kyljellä tahansa (oikea lonkka tosin väsyy nopeammin kuin vasen)
  • Kuumehiki haisee pahemmalta kuin tavallinen hiki. Pyykkiä oli pakko pestä eilen aamulla kun kaikki yöpaidat oli hikoiltu loppuun. 
  • Tukka voi rasvoittua latvoja myöten
  • Pää voi olla tosi kipeä
  • Petauspatja on tosi karhea kun lakanan on pyörinyt rullalle
  • Lopulta kaiken makaamisen jälkeen yöllä ei enää nukuta ja kaikki keinot on sallittuja unen saamiseksi -> yöpala, lehden lukeminen, lämmin kaakao.. Tosin.. Ei se uni välttämättä sittenkään tule.
  • Influenssa on perseestä.
Tänään on viimeinen saikkupäivä. Viime yönä kuume vielä nousi kolmeenkahdeksaan (se on tosin paljon vähemmän kuin tän taudin enkat, 39,6 astetta), mutta ihan todella toivon, ettei se enää ensi yönä nouse. Vaikka jaksan vapaapäivänä laiskotella niin tätä ei kyllä jaksa. Monen päivän pakkolepo. Nyt on jopa ihan hyvä olo kun burana vaikuttaa ja kovasti toivon, että hyvällä ololla mennään"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti