keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Miksi pitäisi?

Teen vuorotyötä. Se siis tarkoittaa sitä, etten ole läheskään aina viikonloppuja vapaalla. Se myös tarkoittaa sitä, että olen pääsääntöisesti iltaisin töissä (tai yövuorossa). Olen erittäin huono aktivoitumaan päivinä, joina menen illaksi töihin. Vahdin siis kelloa enkä osaa tarttua mihinkään. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka viisarit villiintyisivät juoksemaan ihan omaan tahtiinsa mikäli niitä ei vahdi!

Lainasin eilen työkaverilta höyrypesurin. Tästä facebookissa kerrottuani, seurasi kahden 25-vuotiaan ihmisen keski-ikäinen keskustelu siitä miten hyvä laite on höyrypesuri kun sillä voi pestä sohvatkin. Mitä seuraavaksi? Pesuainevertailu? Mikä pesuaine puhdistaa parhaiten ja tuoksuu parhaalta? Ystäväni kerran keksi myös, että elmukelmussa vain toinen puoli tarttuu kunnolla - toinen ei. Tiesittekö tämän?


Niin siis asiaan. Oli vapaapäivä ja höyrypesuri. Eilen illalla testasin sitä pesuhuoneessa. Ihan jees. Jätin sen tuohon apukeittiöön, jotta sitten tänään jatkan keittiön kaakeleista. Ette ikinä arvaa missä se pesuri on nyt?! No siellä apukeittiön lattialla :D. Miksi pitäisi tehdä kaikki tänään kun huomennakin on vielä vapaapäivä ja voin aivan hyvin käyttää sen tekemiseen.


Taitaa olla yleinen vika (?), että kun vapaapäivä koittaa on lista siitä mitä pitää tehdä. Minäpä päätin juntata persiini sohvalle, nostaa jalat rahille ja katsoa elokuvan. Suoritin nämä vaiheet. Hetken jo koin kauhunsekaisia sydämentykytyksiä, sillä en tiennyt mikä piuha dvdsoittimen/digiboxin/telkkarin/lampun/miljoonan elektronisen laitteen takaa pitää siirtää ja minne. Tämä oli edellytyksenä miellyttävälle elokuvan katselulle. Tässä vaiheessa iltaa voin paljastaa, että kyse oli yhdestä piuhasta (scartista), joka oli irroitettava digiboxista ja siirrettävä dvdsoittimeen. Tämän vaativan tehtävän osasin suorittaa pyydettyäni konsultaatioapua tekstiviestitse avomieheltäni.


Ainoat vaativat suoritukset tältä päivältä oli koiran lenkitys ja pyykinpesu. Miksi pitäisi vapaapäivä käyttää hullun lailla tekemiseen? Entä miksi pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa siitä jos päivää ei ole käyttänyt kaikkeen vaan on vain rötvännyt? Minäpä kerron jotain. Ei pidäkään! Minä olen tänään laiskotellut eikä ole edes huono omatunto :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti