perjantai 18. helmikuuta 2011

Täten julistan talvikauden alkaneeksi!

Aion nyt tehdä paljastuksen! Tämä paljastus osoittaa, että talvi on todellakin tullut. Tai sitten se osoittaa sen, että olen todella maalainen enkä juuri liiku ihmisten ilmoilla.

Minulla oli tänään ensimmäistä kertaa jalassa pitkikset tämän talven aikana! Ne on semmoiset ihon myötäiset, niissä on kaksi lahjetta ja niiden on tarkoitus lämmittää. Pakkasmittari (kesällä se sitten on lämpömittari) näytti aamulla -32 astetta ja päätin sonnustautua noilla uskomattomilla aparaateilla, joissa balettitanssijat ovat kuin kotonaan. 

Yleensähän siis sonnustaudun töihin lähtiessäni farkkuihin ja toppahousuihin vaan tänäänpä tiesin joutuvani menemään ihmisten ilmoille ja toppahousujen laittaminen ei ollut kätevää. Päätin kuitenkin säästää sulosääriäni sekä viehkeitä reisiäni ja vedin jalkaani pitkikset, nuo ahdistuksen ruumiillistumat. Ehkä vieläkin pahempi vaihtoehto tosin olisi ollut SUKKAHOUSUT! Jo sukkahousujen jalkaan laittaminen on kuin taidetta. Vaikka kuinka yrittäisi vetää sukkikset suoraan niin aina ne kiertää johonkin suuntaan ja sitten niitä pitää nyhtää ylöspäin - toki aloittaen liu'uttamisen hienovaraisesti varpaista. Nykäisepä sukkahousua vähän napakammin niin jo kuuluu rits räts ja tulos on: "Olikohan mulla tuolla laatikossa vielä ehjiä?" 

Toppahousut voi aina heittää pois jalasta jos tulee kuuma, mutta entäs pitkikset? Käykö sitä kesken palaverin sanomaan, että suokaa anteeksi, mutta minun täytyy nyt ottaa housut pois, jotta saan balleriinamaiset kinttuni pois näistä trikoista? Tosin en katso hyväksi sitäkään, että käytän työaikaani toppavaatteista kuoriutumiseen. Näillä pakkasillahan alkaa vaatetus olemaan kerrospukeutumisen kerrospukeutumista. Kaatuessaan tarvitsee nosturin päästäkseen pönkimään pystyyn. Kukako kaatuu talvella? Voi kuulkaa miten ihastuttavia piruetteja esittelin pari iltaa sitten kun ei kuomakenkä enää pitänyt liukkaan tien pinnassa. Mutta hei ei hätää! KUKAAN EI VARMASTI NÄHNYT, ETTÄ OLIN VÄHÄLLÄ LIUKASTUA! Tiedättehän sen tunteen kun pitää äkkiä vilkaista ympärilleen, että "näkiks joku" ja parhaimmillaan vielä nauraa itsekseen kun tietää miten koomiselta näytti hetkeä aiemmin.

Eilen illalla tunsin itseni käsittämättömän viehkeäkseni tullessani sisälle 25 asteen pakkasesta. Ripset jäässä, hiukset (tai se vähä mitä niistä pipon alta näkyi) jäässä, kaulahuivi huurteesta valkoinen samoin kuin pipo otsan kohdalta. Kun BB-Nino aina sanoi: "Vituttaa niin et naama irtoo." niin nyt on pakko sanoa: "Palelee niin et persekin jäätyy." Mukavia pakkaspäiviä!

2 kommenttia:

  1. Järkytyin, kun luin kaks ekaa kappaletta. Siis miten joku ei muka ole käyttänyt tänä talvena pitkiksiä! Kolmannessa kappaleessa sitten helpotti.

    P.S. Mullakin on kuomat. Sain ne mutsilta. Ovat kokoa 39: niihin mahtuu monta sukkaa. Tulispa jo kesä.

    VastaaPoista
  2. Olenhan mä käyttänyt pitkiksiä - yhden kerran :D. Ne on ahdistavat kapistukset! Viime talvena en ehkä käyttänyt kertaakaan? Ei pysty muistamaan niin pitkälle.

    Kuomat on parhaat - niissä ei palele varpaat!

    VastaaPoista