torstai 5. toukokuuta 2011

Taas kipeänä

Toissayönä yövuorossa iski TAAS räkätauti päälle. Kuumetta ei ole, mutta nenä on tukossa ja yskittää. Tämä tautihan tänään kruunataan olemalla koko ilta agilitykisoissa töissä. Saas nähdä kuin ämmän käy.

Oikeastaan se mitä aloin miettiä on vuorotyön vaikutus vastustuskykyyn. Tuskin tuohon mitään yhtä ja oikeaa selitystä on. Edellisessä vuorotyössäni tehtiin 25h vuoroja ja yöllä tuli nukuttua ihan kunnon unia. Sen jälkeen teinkin päivätyötä neljä kuukautta ja vuoden alusta siirryin jälleen vuorotyöhön. Alkuvuodesta olen ollut kuumeessa kerran (influenssassa, huh miten raju tauti) ja räkätauti on ainakin toinen jos ei jopa kolmas? Tämäkin tauti iski ilman mitään varotteluja. Ei nuhaa, ei kurkkukipua, ei yskää ja sitten - nenä tukkoon ja hengitystieoireita.

Olen melko varma, että omalla kohdalla keho reagoi epäsäännölliseen elämänrytmiin laskemalla vastustuskykyä. Tunnollisena työntekijänä toki yskin nyt kotona käyttäen kolme vapaatani sairasteluun. No mutta hei - onneksi sitä kuumetta ei ole niin tässähän on melkein täydessä iskussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti