perjantai 6. toukokuuta 2011

Vihertävä peukalo

Kun olin pieni, isä kasvatti kesäkukat siemenistä lähtien kasvihuoneessa. Siellä kasvoi myös omia tomaatteja ja kurkkuja. Ei muuten voi makua verrata kaupan tuotteisiin. Tai oikeastaan voi, mutta kaupan tomaatit ja kurkut kalpenee totaalisesti! Meidän pihalla oli mieletön kukkaloisto. Kyllä sitä koulimista keväisin riittikin! Homma oli nimenomaan isän ja minä avustin. Siitä taitaa olla aikaa jo yli kymmenen vuotta. Ajatella - molen niin vanha, että voin muistaa asioita yli kymmenen vuoden takaa.

Viherpeukalous tässä tapauksessa on tarttuvaa, joskin minun peukaloni vasta hieman vihertää. Sisällä meillä ei ole ensimmäistäkään viherkasvia sillä olen tapaanut ne kaikki. Minun kiinnostukseni suuntautuu kesään ja pihaan. Tällä hetkellä yhdestä penkistä löytyy syysleimuja, harsokeijunkukkaa ja kiinanlaikkuköynnös. Uhkaavasti tosin tänä vuonna näyttää siltä, että kaksi syysleimua on heittänyt talven aikana henkensä :(. Niistä ei näytä olevan tulossa mitään uutta. Onneksi muut tekevät uutta vartta kaiken edestä! 

Penkissä on myös kaksi pallotuijaa ja yksi kartiotuija. Pallotuijien juurella on koristekatetta. Penkki on tehty vanhoista puhelinpylväistä, jotka rakas mieheni ystävällisesti muotoili ja kokosi :). Kuvat on otettu tänään, joten penkki ei vielä ole hääppöisen näköinen kun mikään ei kuki.Syksyllä tein siirtolohkareen viereen toisen kukkapenkin, johon siirsin miehen sukulaisilta iiriksiä ja vuorenkilpiä. Ensi syksynä on tarkoitus jatkaa penkkiä ja siirtää sinne syysleimuja ylemmästä penkistä.Sitten vielä tarkoitus olisi tehdä penkki, johon istuttaisin sipulikukkia - ainakin tulppaaneita. Haluaisin myös koristepensaita ja... ja... ja... :D.

Kesäisin parvekelaatikoissa (neljä laatikkoa) ikkunoilla on punaisia pelargonioita ja valkoisia lobelioita, kuistilla roikkuu kaksi amppelia, joissa viime kesänä oli petunioita. 

Keltiäiset ovat yrittäneet vallata tuota puhelinpylväistä tehtyä penkkiä. Tein äsken vastahyökkäyksen raidilla. Tuli mitta täyteen kun en päässyt kitkemään penkkiä ilman keltiäishyökkäystä. Sitä saa mitä tilaa - penkki hiljeni kovasti. Hah! Siitäs saitte ryökäleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti