keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Elämän ohut lanka

Meille, läheisillemme ja "tuntemattomille" tulee eteen tilanteita, jotka laittavat miettimään elämän ohutta lankaa.

Mikään tässä elämässä ei ole itsestäänselvää - ei tämä päivä eikä huominen. Vain eilisestä olemme selviytyneet.

Usein tulee tuudittauduttua myös siihen ajatukseen, ettei itselle voi sattua mitään. Kukaan ei varmasti tietoisesti ajattele niin, mutta toimii kuin ajattelisi niin. Jokainen varmasti tietää, että esimerkiksi auto-onnettomuus voi sattua kenelle tahansa, mutta silti lukuisat ihmiset ajavat ilman turvavyötä. Tupakan terveysriskit tiedetään, mutta sitä poltetaan. Liikalihavuuden riskit tiedetään ja silti herkutellaan. Listaa voisi varmasti jatkaa vaikka miten pitkään.

Ehkä tämän kaiken taustalle kätkeytyy ajatus siitä kuinka voisin itse tehdä elämästäni parempaa ja huolehtia itsestäni. On asioita, joille en voi mitään, mutta osaan asioista voin toki vaikuttaa. En keksi ensimmäistäkään tekosyytä olla huolehtimatta omasta hyvinvoinnistani.

Yksinäinen joutsen lentää juuri talon yli... Se on ehkä menettänyt puolisonsa. Ihailen kerta toisensa jälkeen noita kauniia lintuja sekä ihmetellä niiden uskollisuutta puolisoaan kohtaan - eläinmaailman harvinaisuuksia.

Haluan antaa myös itselleni mahdollisuuden nauttia tästä elämästä ja sen ihmeellisyyksistä kauan.

En ole sairastunut eikä kukaan ole kuollut. Vastaan tuli kuitenkin tilanne, joka sai miettimään omaakin elämää ja herätti kysymyksen: Mitä voisin tehdä toisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti