perjantai 2. marraskuuta 2012

Legotohtorissa

Aamu alkoi hammaslääkärin tarkastuksella. Ensin otettiin röntgenkuvat ja todettiin, ettei hammasväleissä näy reikiä. Sitten tutkittiin muuten. Yksi reikä löytyi ja se tiesi uuden ajan varaamista. Tohtori siinä hoitajalle hampaiden numeroita luetteli ja totesi, että hampaan numero se ja se pinnassa on pistemäistä kariesta. Purennasta oli havaittavissa, että kaksi hammasta ovat saksipurennassa. Legotohtori jatkoi tutkimusta ja totesi, että palataan siihen kohta mitä se tarkoittaa.

Aiheeseen palatessa olikin sitten sydämentykytysten aika. Tohtori kertoi, että viisaudenhampaan purupinnassa on kaksi pientä reikää. Itse muistelin niiden olleen siinä jo edellisellä käynnillä. Kymmenen vuotta nuo neljä hammasta ovat töröttäneet suussani ongelmitta, mutta nyt vasemmalla puolella on purenta niiden vuoksi alkanut muuttua kun viereiset hampaat alkavat kääntyä.

Tohtori suositteli viisaudenhampaiden poistoa vasemmalta puolelta.

Joulukuulle sain ajan sen yhden reiän paikkaukseen ja silloin pitäisi olla päätöksen kypsynyt ruvetaanko viisureita operoimaan.

Voin muuten sanoa, että NYT pelottaa! En ole montaa tarinaa vaikeista viisureiden poistoista kuullut, mutta ne parikin tarinaa ovat riittävästi. Kammoksun kipua ja tiedän, että tuo operaatio saati sen jälkitilat eivät ole kivuttomat.

Henkinen valmistautuminen alkakoon!

2 kommenttia:

  1. Elä sinä turhia murehdi! Mulla vaan pistettiin puudutusaine ja seuraavassa hetkessä h-lääkäri hihkaisi, että "älä nielaise, hammas on irti!". Hyvin se menee! <3 t. naapurin tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toivotaan, että operaatio sujuu helposti. Alkuvuoteenhan se varmasti siirtyy ennen kuin on vapaita aikoja.

      Poista