maanantai 15. huhtikuuta 2013

Elämäntapamuutos: Kui noloooooo!

Liikkuu liikkuu -sano jalat kun tossua toisen eteen laitto!

Liikuttua on tullut huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Loma toimi oivana puskurina lenkkeilyyn koukuttumiselle. Ainahan mun on liikuttua tullut (talvella melko paljon vähemmän) koiran kanssa, mutta pääasia on ollut, että koira pääsee ulkoilemaan. Loman jälkeen on ollut tahti toinen. Toki jokunen päivä on ihan pakostikin jäänyt väliin, mutta yhden välipäivän jälkeen tuntuu jo siltä, että on p a k k o  p ä ä s t ä !

Viime kesänä tuli juostuakin (huom. etenemistä ei tod ole muuta kuin hölkkäämistä, mutta juokseminen kuulostaa paremmalta!) jonkin verran ja olin suorastaan yllättynyt kuinka hyvin jaksoin. Muistot kun olivat sitä luokkaa, että kouluaikoina kieltäytydyin juoksemasta edes 800metrin aikaa. Painoa mukana tosin sitä aikaa on ollut yli kymmenen kiloa enemmän. En vaan yksinkertaisesti jaksanut. Siispä olikin aika järkytys kun alkukesästä huomasin kertaheitolla juosseeni n. 4km. Ai siis mikä suunnitelmallinen aloitus? Tuntui, että jalka liikkui kevyesti ja päätin kokeilla miten jaksan. Jaksoin kerrasta siis sen n. 4km. Loput kävelin.

Tänä keväänä on takana kaksi juoksu-/kävelylenkkiä. Siis kävelylenkkejä enemminkin, mutta juoksun olen yhdistänyt kahteen. Mutta on se noloa puuhaa; pienellä kylällä naapurit puskevat autoinensa ohi kun yksi puuskuttaa naama punaisena menemään ja toivoo, ettei räkä valu pitkin poskea. Vauhti on muka kova vaikka matkaa ei taitu millään. Nyt aloin sitten jo kuvitella, että pitäisi hankkia kunnon vermeet. Uudet lenkkarit tarvitsen ehdottomasti. Edelliset ovat keväältä -09. Niillä on kävelty p a l j o n ja vaimennukset on jo ihan loppu. Pikkuvarpaatkin pilkottaa eikä ne kengät nyt oikeastaan enää edes tue jalkaa. Juu ja pohjan kuvio on kulunut pois. Siispä tarvitsen uudet lenkkarit!

Aloin tosin jo kuvitella, että t a r v i t s e n myös juoksuvaatteet. Siis tiedättekö ne semmoiset trikoot, jotka varsin hyvin imartelevat tällaista kaunista suomalaista naisvartaloa :D. Mutta siis kun kunnon varusteet tekee urheilusta paljon mielekkäämpää!

Takkikin olis kiva jos se hengittäis.

Miettikääpä sitten kun makkara sulloutuu nakinkuoreen ja puskee räkä poskella menemään kyläläisten iloksi! Ai että sitä näkyä - kui nolooooooo!

Mutta se itsensä ylittäminen menee nolouden ohi. Se, että ylipäätään jaksaa jotain. Se, että on hyvä fiilis kun tulee takaisin kotiin. Se, että huomaa jaksavansa vielä seuraavalle etapille. Se, että jaksaa jatkaa reipasta kävelyä juoksun jälkeen eikä hyydy. Se, että tietää menevänsä kohti tavoitettaan ja vielä jossain kohtaa saavuttavansa sen.

Eikö aina pidä olla tavoite? Tänään 6km lenkkiin tuhraantui aikaa n. 47min. Aikatavoitetta en ota, mutta kesäkuun loppuun mennessä aion selviytyä 7km lenkistä kokonaan juosten.

Kovalle urheilijalle nämä ovat naurettavia lukemia ja ehkä ilonikin tuntuu huvittavalta - huono kuntoni lähinnä säälittävältä. Vaan minäpä aion olla silti iloinen ja tähdätä tavoitteeseeni. Ehkä seuraavana kesänä saavutan jo hieman enemmän. Tärkeintä on saavutta kokonaisvaltaista hyvää oloa ja jaksamista arkeen. Enpä olisi uskonut ikinä, että jonain päivänä haluan juosta!

2 kommenttia:

 1. Nyt pitää tuolla vuodattamaan tänne, koska miellän itseni nykyisin jopa "kovaksi urheilijaksi" blogimaailmassa ainakin ;) Tai noh, ainakin viime lauantain lenkki vahvisti ajatusta, että veljet tässähän ollaan tikissä.

  MUTTA sen sijaan EN todellakaan ajattele sinusta noin. Päinvastoin! Musta on ihan mahtavaa, että ihmiset innostuu liikkumaan, ja juoksemaan varsinkin, koska se flow vie mennessään! Ja just se, että se aloittaminen on kuitenkin hankalinta.

  Ja jo se, että jaksaa juosta yhtämittaan sen kuusi kilometriä on oikeesti huikeeta! JEs HYVÄ ANNA! :)

  Ja nuista vaatteista, ehdottomasti tärkein satsaus on kengät! ja toki hengittävät materiaalit tuovat mielekkyyttä juoksuun, huomattavastikin! Kun pistät juoksutrikoot jalkaan, et malta ottaa niitä pois - niin hyvälle ne iholla tuntuu :p

  Mutta niih, täältä löytyy tsemppari, ja oon iloissani sun ilosta! JESJES! Yhdessä mennään kohti tavoitteita - ja muista, koskaan ei saa verrata muihin. JEAH! Go Girl! :)

  Niin ja jos jottai kysyttävää, niin kysy ihmeessä. Autan Mieluusti juoksuharrastuksen aloittamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Satu, kiitos :).

   Sä OOT hurrrrjassa kunnossa ja mäkin miellän sut kovaks urheilijaks niinkun varmasti moni muukin. Tuo kunto ei ole ilmaiseksi tullut vaan oot tehnyt työtä kuntosi eteen :).

   Sen verran pitää korjata, etten mä sitä kuutta kilsaa kokonaan juossut vaan kävelin alussa ja lopussa etten olis ihan jumissa. Juoksua tuli n. 4,5 km :).

   Mä en ihan vielä ole varma niiden trikoiden ihanuudesta - ehkä niiden aika tulee vähän myöhemmin ;). Tosin uskon ihan täysin siihen, että on merkitystä mitä päällensä laittaa. Kenkien lisäksi tartten ehdottomasti hengittävän takin. Teknisiä paitoja multa pari löytyy. On ihan kamalaa jos päällä on likomärkä paita.

   Oot ehdottomasti ensimmäinen jolta kysyn kun apua tarvitsen :).

   On tää huisin hassua hommaa!

   Poista