perjantai 31. toukokuuta 2013

Kun kauppa paikkaa vaihtoi

Tämä reissu oli todellakin arjen huumoria parhaimmillaan. Ei sitä muuten tiedä mitä on edessä kun lähtee tekemään viikon kauppaostoksia.

Suuntasin siis S-marketille jo totuttuun tapaan. Useammin tosin käyn eri S-marketissa, mutta nyt piti käydä sitten vielä tankkaamassa auto samalla. Eipä mitään. Tankkasin auton ja ajoin kaupalle todetakseni, että se on vaihtanut paikkaa. Ajoin uudelle paikalle huomatakseni ajaneeni parkkipaikan yksisuuntaisen liittymän ohi. Kierros ympäri ja uusi yritys. Eipä onnistanut tälläkään kertaa sillä parkkipaikka oli täysi. Siispä taas kierros ympäri ja auto parkkihalliin. Siellä oli tilaa vaikka muille jakaa!

Seuraavat hetket tunsinkin itseni sitten lähinnä Liisaksi Ihmemaassa :D. Suunnistin vaaaaaltavan kokoiseen kauppaan, jossa kaikki on siististi ja loogisesti pitkissä hyllyissä tilavien käytävien varrella. Valikoimaa oli todella paljon! Paikalliset kuuluisuudet (?) - Niittyviidan tytöt (Supermarjon ohjelmasta tutut pikkulikat) soittivat tietysti eteisessä haitaria.

Loogisuuden ongelmana oli se, että ensin pitäisi tietää mistä etsiä. Ilman kauppalistaa kaupassa käyvänä mulla meni senssit aivan sekaisin. Rullailin kärryjen kanssa hyllyjen väleissä edestakaisin ja näytin varmasti aivan eksyneeltä. Sitten alkoi naurattaa. Katselin ympärilleni ja koko kauppa oli täynnä aivan yhtä eksyksissä olevan näköisiä ihmisiä. Samat ihmiset tulivat vastaan kerta toisensa jälkeen ja kaikkia yhdisti kysyvä katse. Eräs myyjä leipiä järjestellessään totesi ohi kulkeville asiakkaille, ettei voi edes kysyä "mitä te etsitte" kun ei itsekään tiedä mistä mitäkin löytyy.

Entistä hölmömpi olo tuli kun yritin pidätellä ilmoille pyrkivää naurua.

Kassahihna oli niin tehokas, että mehupurkki runnoutui hihnan päähän - ei kuitenkaan hajonnut. Osa ostoksista putoili jakajan toiselle puolelle kun hihna vaan runnoi niitä eteenpäin. Viimeinen koetinkivi tuli maksun kohdalla. Tähän asti siruton s-etukortti on pitänyt antaa myyjälle. Kaikki on nyt toisin! Se vedetään itse kotinlukijasta ja tietysti yritin ensin väärinpäin!

Auton startissakin on ollut hieman vikaa, mutta muutaman kerran startattuani se käynnistyi. Ajaessani luiskaa ylös parkkihallista repesin nauruun - ihan itsekseni :D. Sitten mietin kuka tämän lystikkyyden ymmärtäisi ja soitin ystävälleni. Osui ja upposi - meidän kylällä on kauppa vaihtanut paikkaa!

4 kommenttia:

 1. Kiitos nauruista! :D hyvin kirjoitettu!
  Jussina sitten itse testaamaan millainen ostoshelvetti sinne on kehittymässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :D.

   Säästyt varmaan pahimmalta, koska ihmiset ei enää ole niin eksyksissä!

   Poista
 2. Oli melkein kuin olisin nähnyt tuon kaiken kärpäsenä katossa....=)) Hyvä, että huumorisi riitti, joku olisi voinut jo herpaantua.

  Tuli mieleen oma autonetsintäni Jumbon parkkihallissa, en meinannut löytää autoa millään ja kipitin kesähelteellä korkokengissä eestaas jo lähes epätoivoisena. Löytyihän se auto lopulta, kun tajusin parkkihalleja olevan vierekkäin kaksi ja ravasin juuri siinä väärässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti jos olisi ollut kamala kiire ja olisi pitänyt nopeasti löytää jotain, olisi hermo saattanut hieman kiristyä ;). Nyt tästä tuli vain hupaisa arjen hetki!

   Minä menen Lahden Triossa aina samalla hissillä takaisin parkkihalliin kuin millä olen sieltä tullut ;D.

   Poista