keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Syyskuu selätetty

Syyskuun ehdottomiksi kohokohdiksi nousivat risteily ystävän kanssa ja koskenlasku Kymijoella työporukan kanssa TYKY-päivänä. Molemmat ajoittuivat samalle viikolle, joten kiirettä piteli ;).

Koskenlasku oli todella mieleenpainuva kokemus! Rankkaa se ei ollut, sillä n. 11 kilometrista joella, suurin osa mentiin perämoottorilla. Kosket (joita matkalle kertyi viisi) mentiin meloen. Kuvia ymmärrettävästi ei tuolta jokseenkin märältä reissulta kertynyt ;).

Mutta se rauha ja ne maisemat! Jopa minusta tuli hiljainen ihaillessani maisemia, se kertonee ainakin minut livenä tunteville melko paljon ;). Upea kokemus, lähtisin milloin vain uudestaan.

Aivan toisella tapaa ratkiriemukas puolestaan oli risteily uudella Viking Gracella. Kuten asiaan kuuluu, lähtiessä suoritettiin pieni kaupunkikierros Amarillon ruuat mukaanlukien, istuttiin n. 3,5 tuntia linja-autossa ja päädyttiin Turkuun. Laiva irtosi satamasta 20:55 ja voi pojat meillä oli lystiä! Kun työkaveri seuraavana lauantaina erehtyi kysymään miten meni risteily, sai hän kolmen vartin luennon aiheesta :D. Oikein piti kellosta katsoa aikaa! Että terveiset vaan sinne ;).

Lyhyesti ja ytimekkäästi; olimme risteilyllä, jossa keski-ikä oli 70 vuotta, mutta tästäkin huolimatta onnistuimme tutustumaan varsin hauskoihin ihmisiin! Nautimme buffetin ruoista ja ehkä vähän juomistakin. Shoppailimme, paransimme maailmaa ja iloitsimme totaalisesta irtiotosta arkeen. Sitä tunnetta kun laiva lähti satamasta ei voi sanoin kuvailla.

"Eläkeläisristeily" oli meidän tietoinen valinta perinteisten bileristeilyjen sijasta. Grace hohti uutuuttaan ja kaikki oli ihanan siistiä.

 Tää oli niin ihana! Hytin lattiaan heijastettu - ei meinattu malttaa laittaa valoja ollenkaan :D.


 Mikä ihme nämä saaret on tappanut? Viereiset saaret olivat täysin reheviä, mutta sitten välissä nämä kaksi. Jos joku tietää niin saa kertoa.

 Kapteenin koppi. Kapteeni (kuin myös muu päällystö) kävi illan aikana esittäytymässä. Luotettavissa käsissä oltiin ;).

 Meri <3

Tuo syyskuinen viikko oli siis varsin vetinen ;). Ensin vettä merellä ja sitten joella. Vaan enpä laita pahakseni. Kyllä vesi elementtinä on aivan upea. 

Aika menee ihan käsittämättömällä vauhdilla. Olen ollut tasan kuukauden töissä loman jälkeen, syyskuu vain hävisi jonnekin ja nyt mennään jo lokakuussa. Siispä ei aikaakaan niin alkaa kevät ;).

Seuraava kuva on ihan super huono, mutta pakko oli ikkunan läpi yrittää silti. Joskus tuntuu, että sitä on aika maalla. Toissa aamuna istuin tässä samaisessa paikassa tietokoneella kun katse siirtyi tuohon talon edessä olevalle pellolle. Pari kaurista oli ohikulkumatkalla.


Takuuvarma syksyn merkki on myös kurkien, joutsenten, kanadan- ja valkoposkihanhien ylilennot. Ne tulevat keväällä ja lähtevät taas syksyllä. Joka vuosi samat reitit. Voisinpa vannoa, että sunnuntaina näin mustajoutsenen muuttomatkalla! 

Hieman kevyempi päivitys tällä kertaa, sillä viimeisimmät ovat olleet himpun verran toista maata. Taidan suunnata ulos ennen iltavuoroon lähtöä, sillä viimeinkin alkaa aurinko paistaa - on sitä jo odotettukin!

2 kommenttia:

  1. Saaret on tappanut merimetso, jonka hapan p***a saa näin kaunista näkyä aikaan. Sama tapahtuu myös merenpohjalle saaren lähiympäristössä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Enpä olisi ikinä uskonut tällaista vastausta kuulevani.

      Poista