maanantai 6. lokakuuta 2014

Ristiäishuumaa

Teimme helpon ratkaisun ja järjestimme ristiäiset Hollolan kirkonkylällä Vanhassa pappilassa, joka on vuokrattu pitopalvelu Olkihatun käyttöön. Itsekin näin ollen saimme nauttia ristiäisistä sen sijaan, että olisimme hiki hatussa siivonneet, leiponeet, keksineet istumapaikkoja ja muuten valmistelleet päivää.

Neidin kastoi aivan ihana pappi Sirkku Laitinen ja vieraiksi olimme kutsuneet kummiperheet, isovanhemmat, isoisovanhemmat (kolme heistä on elossa), sisaruksia sekä muutaman muun läheisen sukulaisen miehen puolelta. Meidä päivästämme meidän näköisen tekivät vieraina olleet ihmiset ja koska joukosta löytyi myös musisointitaitoisia saimme kastehetken lauluihin (Ystävä sä lapsien sekä Suojelusenkeli) säestyksen. Kahvitilaisuuden alkuun isoveljeni säestyksellä hänen avopuolisonsa lauloi Juha Tapion kappaleen Kaunis ihminen. Tuon kappaleen mies laittoi levyltä soimaan kun haki meitä laitokselta. Suojelusenkeli -laulu taas on ollut aikanaan mummoni lempilaulu, jonka itse olen laulanut 10 vuotiaana mummon hautajaisissa. Siispä läpi mentiin koko elämän kiertokulku.

Päivä oli tunteikas eikä kyyneliltä vältytty.


Tyttö kastettiin vanhassa puvussani, johon vaihdoin uudet nauhat ja kastemalja oli minun. Maljan jalka on oman kummisetäni käsityötä. Kastepöydällä ollut liina on äitini tekemä.


Mitäpä sitten mieheltä? Tytön toinen nimi sekä sukunimi tulevat hänen suvustaan eli tasoissa ollaan ;)Pöytäkukat hoksasin kuvata vasta kotona. Veimme kukat mennessämme samoin kuin kastepöydän kimpun. Voin lämmöllä suositella Hollolan kukan palveluita! Aina kun olemme kukkia tarvinneet, on mieleistä löytynyt. Puhumattakaan siitä, että kyseinen putiikki on auki myös pyhäpäivinä!

Olisi kiva fiilistellä päivää vielä hieman lisää, mutta yllättäen vaunuista alkaa jälleen käymään ähinä siihen malliin, etten pysty enää kirjoittamiseen keskittymään. Ehkä joskus ehdin palata aiheeseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti