torstai 18. kesäkuuta 2015

Valintojen äärellä

Kun multa kysyttiin: "Miks sä sinne hait?" vastasin "Ihan piruuttaan." Se on kuulemma hyvä syy hakea!

Kävin siis kuukausi sitten parissa valintakokeissa. Kyseessä oli ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja kaksi eri suuntausta: Lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaaminen (1. vaihtoehto) sekä kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelma. Jos tulee valituksi ensimmäiseen hakutoiveeseen, ei toiseen voida valita. Hakemusta tehdessä mietin pitkään kummanko laitan ensimmäiseksi ja laitoin siis hyvinvoinnin turvaamisen.

Pääsykokeista ensimmäisenä oli juurikin tuo viimeimmäksi mainittu. Toisena päivänä sitten kirjoiteltiin kehittämisen ja johtamisen esseetä. Olin niin liekeissä sinä päivänä, että jäin harmittelemaan sitä, etten laittanut kyseistä ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

Tänään sitten tulla tupsahti sähköpostiin tieto, että olen saanut koulupaikan. Sain paikan ensimmäiseksi laittamastani hakutoiveesta. Yhtä aikaa olin innoissani ja hieman pettynyt. Kuitenkin ehdottomasti enemmän innoissani :) Jotta tässä ei olisi vielä kaikki, tupsahti sähköpostiin tieto, että alkaisi myös päihdetyön ammattitukinto. Tähän asti kyseisen tutkinnon alkaminen oli kysymysmerkki, koska ei ollut tietoa tuleeko ryhmää. Näin ollen tiedän varmasti, että syksy tuo tullessaan opintoja. Ihan varmasti en vielä tiedä mitä opintoja ;) Missään nimessä en kuitenkaan luovuta yamk-paikkaani pois.

Tuntuuhan tämä hyvältä! Aikanaan jouduin hakemaan amk-paikkaa useammankin kerran enkä edes päässyt kaikkialle pääsykokeisiin. Tässäkin koettiin jo jännityksen hetkiä kun olin ihan varma, etten päässyt pääsykokeisiin nytkään. Kutsut tulivat niin viime tipassa, että olin jo heittänyt kirveen kaivoon.

Haaveet on tehty toteutettaviksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti