tiistai 7. helmikuuta 2017

Murkut vastaan uhmikset

Tämä loistava kuvaus arkielämän haasteista ei ole minun käsialaani. Se on naamakirjasta bongattua kaverin arkielämää. Kiitos julkaisuluvasta!

"En oikein tiä, kumpi on pahempi: perheen uhmaikäinen vai perheen teini-ikäinen. Aamulla uhmaikäinen aloittaa kiukuttelun, kun hänen ensin toivoma aamupalansa ei ole sittenkään hyvä vaan täytyisi saada jotain muuta. Huuto jatkuu, vaikka saa uuden aamupalan, mutta lusikka onkin väärä. Seuraavaksi huudetaan kun pitäisi itse pukea vaatteet mutta se ei aina suju ja auttaahan ei todellakaan saa. Ulos lähtiessä herra uhmaikäinen ei suostu pukemaan ja huuto alkaa kun muut ilmoittaa lähtevänsä ilman häntä. Eikä hän sittenkään suostu puettavaksi koska haluaa pukea itse mutta ei sitten kuitenkaan halua pukea itse vaan mieluummin makaa lattialla lällättelemässä. Päikkäreille ei viitsisi mennä koska mieluummin valvoo vaikka väsyttäisi ja taas huudetaan vastaan. Illalla hampaita pestessä huudetaan, koska A:n (isosisko) pitäis pestä ne. Jos A ei pese niin sitten huudetaan J:a (toinen isosisko). Jos J ei pese niin sitten huudetaan isää. Jos isä ei pese ja homma jää äidille niin huudetaan muuten vaan. Nukkumaan mennessä äiti laittaa nukkumaan mutta sitten huudetaan kun isän pitäisi laittaa. Kun isä tulee laittamaan, huudetaan että ei kun äiti sittenkin. 

Kun teini-ikäinen herää joskus puolilta päivin ja kömpii aamupalalle, huudetaan kun täällä ei oo ikinä mitään ruokaa. Pyydettäessä häntä mukaan kauppaan valkkaamaan parempia syömisiä hän ei suostu mukaan koska äiti on LOL ja sen kanssa ei todellakaa kaupassa käydä. Joku kaveri voi vielä nähdä. Teini saa itse vaihdettua vaatteensa ja menee makaamaan sohvalle kylkiasentoon, josta siirtyy päivän aikana korkeintaan toiselle kyljelle. Ulos ei voi mennä, koska vaan lapset leikkii ulkona ja hän ei ole enää lapsi. Kun pyydät teiniä auttamaan jossain hommassa, vastauksena on että mua ei kiinnosta. Kun uhkaat teiniä rangaistuksella, vastauksena on, että sä et mua määrää. Illalla kun muistutat teiniä hammaspesuista ja siitä että puhelin jää yöksi alakertaan ettei sitä räplätä koko yötä, vastauksena on kohta. Se kohta kestää ja kestää, kunnes korotat ääntäsi, että hammaspesut nyt ja puhelin pois nyt. Teini huutaa, kuinka hänellä on surkeat vanhemmat kun on näin surkeat säännöt, jollaisia ei kellään muulla ole. Passitat teinin nukkumaan. Teini protestoi nukkumaan menoa ja tekee pitkälle iltaan kaikkia niitä asioita, joita olisi voinut tehdä päivällä mutta ei ehtinyt, kun oli kiireitä sohvalla kylkiasennossa.

Ja sama edessä taas!"

Aurinkoisia pakkaspäiviä vaan jokaiselle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti